Liniemeubilair

 Voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie hebben Studio Eric Klarenbeek en Maartje Dros een volledige reeks Liniemeubilair ontworpen. De collectie bestaat uit meubilair voor in en om de forten en voor buiten in het inundatiegebied, de schootsvelden en routes. De gemeente Culemborg realiseert voor Regio Rivierenland het project Kennisplekken. Kennisplekken zijn locaties die een onmiskenbare relatie hebben met de NHW en die meerwaarde kunnen geven aan de beleving van het NHW-landschap. Deze locaties worden Points of Interest (POI) op de tijdlijn “Leven langs de Linie”. Het Leerwerkbedrijf HWL heeft voor deze POI’s vier Liniebanken geproduceerd. Studenten timmeren en schilderen maakten de banken in de werkplaats bij Bouwmensen Rivierengebied en Schilders COOL te Geldermalsen.

Vlakbij Kunstfort Asperen ligt de Wapenplaats. Dit kleinste fort van de Waterlinie had tot doel de ernaast gelegen waaiersluis te beschermen. Het werd enkele jaren geleden toegankelijk gemaakt voor publiek. In opdracht van de provincie Gelderland hebben studenten een linieset en een liniebank geproduceerd. Tevens hebben de studenten liniemeubilair van een andere locatie gerepareerd en op de Wapenplaats geplaatst, zodat toeristen vanaf hier kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de Linge, op Kunstfort Asperen en op de bijzondere waaiersluizen.

Postadres: Postbus 10, 4190 CA  Geldermalsen | Bezoekadres: Poppenbouwing 3, 4191 NZ  Geldermalsen | info@leerwerkbedrijfhwl.nl | 06 212 229 80
©  2018 - Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie  | Ontwerp en realisatie door Janine Ontwerpt